What to see
De omgeving, Porto

De omgeving, Porto

De tweede stad van Portugal en wereldberoemd om de port, Porto is een bruisende stad vol leven en gezelligheid. Bezoek één van de lokale kleine restaurantjes aan het strand, of geniet van de kronkelige straten door de verschillende wijken van de stad.
In tegenstelling tot Coimbra en Sertã ligt Porto niet op een dagtrip van Revira Volta vandaan, maar wanneer je vliegt op Porto en een auto huurt is de stad zeker een trip waard op de heen en terugweg.

Port in Gaia

De wereldberoemde wijn die iedereen kent onder de naam port is vernoemd naar diens stad van origine: Porto. De port huizen, waar je tours en proeverijen kunt boeken en zo kunt leren over de geschiedenis van de stad en diens beroemde handel, zijn te vinden in de oude wijk Vila Nova de Gaia. Deze wijk ligt comfortabel tussen de uitloper van de Douro rivier en de Atlantische Oceaan en wordt gekenmerkt door de oude pakhuizen aan de kades en de kronkelige straatjes erachter. Begin je bezoek met een tour door de oude wijnkelders, een proeverij van de heerlijkste port en eindig met een diner in een van de rooftop bars.

Photo: Linda Leestemaker

De Douro

De Douro is de rivier die het binnenland van Portugal verbindt met de stad Porto, en het water van deze rivier voedt de Douro vallei waar de wijnranken groeien die uiteindelijk eindigen in port. Deze groene streek is heuvelachtig en tegelijkertijd rustig. Hard rijden is niet mogelijk maar langs de kronkelige N222 kun je de rivier tot Pinhão volgen terwijl je door kleine dorpjes, via prachtige uitkijkpunten en langs uitgestrekte quinta’s rijdt. De N222 is daardoor een aantal keer verkozen tot “mooiste weg van Europa”. Een dag een auto huren is zeker aan te raden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *