What to see
De omgeving, Nesperal

De omgeving, Nesperal

Nesperal is het dorpje waarin je Quinta Revira Volta zal aantreffen. Met 335 bewoners verspreid over 8 vierkante kilometer is het een klein gebied met een lokale wijncultuur en het lokale Café “O Salvador” dat niet alleen een bar is maar ook de kleine supermarkt.
Nesperal is in Portugal gemarkeerd als een freguesia, een parochie. In Portugal is dit nog een aparte benaming voor een plaats equivalent aan een klein dorp. Nesperal heeft slechts 335 inwoners en bewaakt met dit kleine aantal inwoners die elkaar en hun omgeving goed kennen de landelijke, rustige sfeer. Wij organiseren met omwonenden cursussen en delen zo de kennis van de streek en de producten, deze cursussen kun je via ons boeken en dan zorgen we dat je een zo fijn mogelijk verblijf hebt. Wil je Nesperal en de omgeving op eigen houtje verkennen? Dat kan uiteraard ook!

Enkele bezienswaardigheden in Nesperal zijn:

  • Albergue do Bonjardim: deze wijngaard is opgericht in 1989 en heeft sindsdien meerdere prijzen gewonnen. Je kunt proeverijen en rondleidingen krijgen in de wijngaard, en dineren in hun restaurant.
  • Igreja Do Nesperal: Nesperal heeft drie kleine kerken. De Igreja Do Nesperal is de kerk die verbonden is aan de parochie-status van het kleine dorp en de grootste van de drie. Daarnaast zijn er nog de Capela Da Senhora Do Livramento en de kleine Capela De São Pedro. Deze laatste is gelegen aan een klein bospad tussen de wijngaarden.
  • Parque António Ferreira Leitão: het nationale park van Nesperal, een rustig en bosrijk gebied met een klein parkeerterrein waar je je auto of ander vervoersmiddel kwijt kunt voor het begin van een wandeling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *