What to see
De omgeving, Lissabon

De omgeving, Lissabon

Lissabon is de wereldberoemde hoofdstad van Portugal. Bekend om de fantastische eetcultuur, voorzien van kleine straatjes waarin je uren rond kan slenteren, en gelegen aan de Atlantische Oceaan trekt deze stad jaarlijks miljoenen toeristen. Lissabon heeft een internationale reputatie om het eten, de trams door de stad en de gematigde temperaturen het hele jaar door.
In tegenstelling tot Coimbra en Sertã ligt Lissabon niet op een dagtrip van Revira Volta vandaan, maar wanneer je vliegt op Lissabon en een auto huurt is de stad zeker een trip waard op de heen en terugweg.

Unesco werelderfgoed in Portugal

Lissabon is de thuishaven van twee UNESCO werelderfgoederen. De 16de eeuwse Belém toren, gelegen aan zee bewaakte deze toren de monding van de Tagus rivier. Vanaf de Belém toren zijn vele Portugese ontdekkingsreizigers vertrokken om de wereld te ontdekken. Het Jéronimos klooster ligt niet ver bij Belém vandaan en is één van de meest iconische voorbeelden van de Portugese laat Gothische Manueline bouwstijl. Het klooster was lange tijd in gebruik door de Orde van Christus -ook wel bekend als de Tempeliers- die reizigers hielpen hun schepen zeewaardig te maken voor ze vertrokken vanaf Belém. De beroemde ontdekkingsreiziger Vasco de Gama heeft in de kerk de avond voor zijn vertrek in 1497 in deze kerk gebeden. Het klooster is hierna aan de kerk gebouwd en sindsdien altijd in gebruik geweest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *