What to see
De omgeving, Coimbra

De omgeving, Coimbra

Coimbra, de vierde grootste stad van Portugal, ligt op ongeveer een uur rijden van Revira Volta vandaan. Deze levendige stad heeft een rijke historie. Onder de naam Aeminium werd de stad gesticht ten tijde van de Romeinse keizer Augustus en sindsdien is het gebied bewoond geweest. De restanten van de oude Romeinse stad zijn op sommige plekken nog steeds te zien, onder andere in de cryptoporticus onder het Machado de Castro museum.

Geschiedenis, kunst en natuur in Coimbra

Omdat Coimbra sinds de stichting door de Romeinen altijd bewoond is geweest, is de Portugese geschiedenis zichtbaar in de hele stad. Coimbra is enige tijd bewoond geweest door Moren, er zijn nog altijd huizen uit de Middeleeuwen zichtbaar in de nauwe straten, en in de Gotische Igreja de Santa Cruz zijn de graven van de eerste twee koningen van Portugal te zien.

Niet alleen liefhebbers van steden en geschiedenis vinden een goede bestemming in Coimbra. Ook kunstliefhebbers en natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de stad. Tijdens de Renaissance was Coimbra één van de belangrijkste artistieke centra van Portugal en omstreken was dankzij de bescherming van de Portugese adel. Voor de natuurliefhebbers zijn er lange wandelingen langs de Mondego rivier en de uitgebreide botanische tuinen van de universiteit zijn ook toegankelijk.

Door al deze mogelijkheden en doordat het dichtbij is, is Coimbra een leuke dagtrip vanaf Quinta Revira Volta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *