Quinta Revira Volta
De renovatie van het zwembad

De renovatie van het zwembad

Het huis van de Generaal

Onze Quinta is ooit gebouwd door een generaal uit het leger van Salazar.  Het was destijds het grootste huis van het dorp. Ze waren volledig zelfvoorzienend, maakten eigen olijfolie en wijn, hadden een kleine veestapel en genoeg land om gewassen te verbouwen. Arbeidskrachten kwamen uit het dorp, en er zijn nog een paar oude mensen die in hun jonge jaren werkzaam waren in of op het terrein van “het huis van de generaal”.

Na het overlijden van de generaal kwam het huis in handen van “de onderwijzeres”

Het huis van de Onderwijzeres

Zij liet in een dolle bui boven op de heuvel een grote betonnen bak graven van 12 x 5 meter, en liet deze vollopen met water uit de naastgelegen put. Het moet er prachtig uit hebben gezien, echter na een week of twee was  het water al troebel. Ze hadden er niet aan gedacht om een pomp en een waterfilter te plaatsen.

Het zwembad raakte in de vergetelheid, en vulde zich in de loop van de jaren met regenwater waar generaties kikkers en salamanders zich prima in thuis voelden.

Het huis van de Ommekeer, met zwembad

Toen wij het pand hadden gekocht werd de renovatie van het zwembad ons eerste project. Het duurde 4 dagen om het leeg te pompen, 5 dagen om de bodemblubber te dreggen en twee dagen om de kikkers en salamanders te herplaatsen voordat de aannemer aan de gang kon.Wij hielden ons bezig met het creëren van het terras, en het maken van een buitenkeuken.

Voor het dak van de buitenkeuken hebben we de oude dakpannen van een van de  stallen gebruikt, zogeheten perna’s (vrouwen dijen)  Net voor dat de zomerhitte-periode aanbrak was het zwembad klaar. De  vaklui van zwembadbouw-bedrijf Muratus hadden, onder de leiding van eigenaar Pedro Ponte, fantastisch werk geleverd.  De eerste zomer konden we al heerlijk zwemmen in ons eigen zwembad, wat een enorme luxe, zeker in Corona-tijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *